We blijven de polderdijken controleren

  • geplaatst op 06 augustus 2019 om 15:23

In juli hebben we 97 kilometer risicogevoelige polderdijken in het veengebied en rondom de Friese meren gecontroleerd. Onze medewerkers hebben tijdens deze inspectie op enkele plekken ondiepe scheuren aangetroffen. Ook is daar de grasmat verdroogd. We gaan als voorbereiding op de nieuwe inspectieronde van volgende week die plekken nog een keer controleren. Als de scheuren dieper en langer zijn geworden, breiden we het gebied uit.

Vanaf volgende week controleren we de polderdijken in Súdwest-Fryslân. Het neerslagtekort in Fryslân is in juli opgelopen en ligt nu tussen de 180 en 210 millimeter, terwijl 150-180 millimeter normaal is in deze periode. Door weinig regen in Súdwest-Fryslân is daar nu het neerslagtekort het grootst.

Herstel

We weten uit ervaring dat de polderdijken zich in het najaar over het algemeen goed herstellen als er weer neerslag valt. Mochten scheuren dieper worden dan repareren we deze met klei. 

Wat kunt u zelf doen?

Als u een situatie niet vertrouwt, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers kijken dan eventueel of er sprake is van droogteschade.